Dünyada en fazla üretimi yapılan lavanta cinsi hibrit lavanta (Lavandin veya Lavandula hybrida)’dir. Bu cinsten edilen lavanta uçucu yağı lavandin 1000 tonun üzerindeyken, Lavandula angustifolia cinsinden elde edilen lavender yağının toplam üretim miktarı 200 civarındadır (Lesage – Meessen vd., 2018).
Ülkemizde de en fazla lavanta tarımı Isparta ilinin Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak, Kuşcular, Aydoğmuş, Çukurören ve Ardıçlı köylerinde yaklaşık 3200 da alanda yapılmakta ve bu tarlalarda hibrit lavanta ( Lavandin veya Lavandula hybrida) yetiştirilmektedir. Bu bölgede yetiştirilen hibrit lavanta çeşidinden 250 – 750 kg saplı taze lavanta verimi alınmaktadır. Ülkemizde üretilen lavandinin bir kısmı yaş olarak damıtılarak lavanta yağı üretiminde ve bir kısmı da kurutularak lavanta tomurcuğu üretiminde kullanılmaktadır (Baydar ve Nimet, 2013). Sapsız kuru çiçek verimi ise üretimde kullanılan türe, üretimin yapıldığı bölgenin iklim ve toprak koşullarına ve kullanılan yetiştiricilik uygulamalarına bağlı olarak 100 – 500 kg/da arasında değişmektedir. Uçucu yağ oranı ise sapsız çiçekler için % 3 – 9 arasında değişiklik göstermektedir (Aslancan ve Sarıbaş, 2019). Plantasyonun dikim sıklığına bağlı olarak değişmekle birlikte dekara 1600 bitki hesabıyla ortalama 10 – 11 litre uçucu yağ verimi elde edilebilmektedir (Gülşen, 2017).
Son yıllarda Trakya Bölgesinden başlayarak Anadolu’ya hızla yayılan ve distilayonu ile dünyanın en kaliteli lavanta uçucu yağı elde edilen Lavandula angustifolia cinsinin verimi hibrit lavantaya oranla daha düşük ancak ekonomik değer olarak çok daha yüksektir. Bakım şartlarına göre değişen, olgunlaşmış tarlalarda dönüm başı genelde 2200 fide dikimi yapıldığı kabulü ile 500 kg’a kadar çıkan miktarda taze saplı çiçek ve %1 ile %3 uçucu yağ verimine ulaşılabilmekte ve 5 ile 15 kg arasında uçucu yağ elde edilebilmektedir.